28 de gener 2007

Exposició: Rafael Masó i Valentí (Sant Feliu de Guíxols)

Des del dia 20 de gener s’exposa al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols la mostra “Rafael Masó i Valentí, arquitecte (1880-1935)”. Aquesta exposició va presentar-se inicialment a Girona, vinculada a la celebració de l’Any Masó, que commemora els cent anys de l’obtenció del títol per part de l'arquitecte gironí. La mostra, que va rebre dures crítiques del poeta Narcís Comadira (especialista en l’obra de Masó), serà a Sant Feliu de Guíxols només fins al 15 de febrer, i després continuarà la itinerància per Olot, La Bisbal, Canet de Mar i Barcelona.

L’estada de l’exposició a la vila empordanesa ha servit perquè des del Museu d’Història es faci una crida per a salvar una de les obres de l’arquitecte que es troba en molt mal estat, el xalet Casas (1914). Aquest edifici, que és de propietat privada, exemplifica les influències vieneses de Masó i Valentí i és un dels exemples més característics de l’arquitectura noucentista catalana.

La Universitat de Girona està organitzant per al mes de juliol un seminari sobre la figura de Masó i Valentí, coordinat pel mateix Comadira. Aquí en trobareu informació.