23 de gener 2007

Simposi Els països de parla catalana i Europa durant la darrera centúria

L’Institut d’Estudis Catalans organitza a principis de febrer un simposi que sota el títol de “Els països de parla catalana i Europa durant la darrera centúria” analitzarà les relacions entre els territoris catalans i la resta del continent europeu en àmbits tant diversos com la demografia, l’economia, la ideologia o el comportament polític. El simposi, coordinat per Albert Balcells, se celebra entre els dies 1 i 3 de febrer, i compta amb un bloc temàtic dedicat a les arts i la literatura: “Les interrelacions artístiques i literàries des del 1900 fins al present” (dijous 1).

En aquest bloc cultural destaquen les conferències de Francesc Fontbona (“Les influències europees en les arts plàstiques catalanes i la projecció dels artistes dels països de parla catalana a la resta d’Europa”) i de Josep M. Montaner (Les influències recíproques en el camp de l’arquitectura).

Tot i que l’asssistència és gratuïta, cal formalitzar inscripció al Servei d’Informació de l’IEC (informació@iec.cat). Per als estudiants de la UAB, l’assistència permet el reconeixement d’1’5 crèdits de lliure elecció.