31 de gener 2007

Segona part del catàleg raonat de Dalí

Llegim al sempre interessant bloc Art Neutre la publicació de la segona part del catàleg raonat de l’obra de Salvador Dalí, corresponent als anys 1931-1939. L’obra s’ha presentat a la Residencia de Estudiantes de Madrid, amb la presència de l’autora Montse Aguer, directora del Centre d'Estudis Dalinians.

La primera part d’aquest catàleg es va editar fa un parell d’anys, i encara faltaran tres volums més on es recullin les pintures de l’època de maduresa de l’artista empordanès: 1940-1951, 1952-1964 i 1964-1983. El catàleg raonat resulta en aquest cas imprescindible per a conèixer la veritable obra original de Dalí (o almenys la que ha passat el filtre dels especialistes vinculats a la Fundació), sabudes com eren les vel·leïtats de l’artista (i del seu entorn) en relació a les falsificacions.

Per cert que sembla que els americans estan preparant una pel·lícula sobre la vida de Dalí, que es començarà a rodar el mes de juny i que serà protagonitzada per Al Pacino... (que diuen que corre per Figueres aquests dies).